menu Home chevron_right

Gigant / Apeldoorn / 27 January 2019 16:00

Binnenkort!

Evenement details

Datum: 27 January 2019 16:00
Locatie: Gigant
Adres: Nieuwstraat 377 Apeldoorn
Facebook Evenement: https://www.facebook.com/events/194663574756512/

Locatie

Evenement

Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. We laten het talent uit ons Jazz’ndoorn horen en koppelen dit aan onze huisband, De Guus Essers Band.

Local Jazz is deze keer Flügelhorn-speler Robert Hootsen. Als docent-muzikant in Apeldoorn geen onbekende. Robert Hootsen begon op trompet bij de plaatselijk Harmonie gevolgd door een Jazzorkest en heeft daar kennis gemaakt met improviseren. Na zijn diensttijd bij het “Tamboerskorps van de Koninklijke Luchtmacht”, is hij verder gegaan in de lichte muziek en heeft Robert aan het conservatorium te Arnhem zijn studie afgerond. Sindsdien heeft hij in vele bandjes gespeeld in binnen- en buitenland. Op dit moment is hij actief met o.a. de Bob East Showband, Funky Fools en de Central Heat Bigband. Bij GIGANT werkt Robert als zelfstandig docent ‘koper’.

De headliner wordt deze keer ingevuld door Anton Goudsmit & Kim Hoorweg. Jazz-zangeres Kim Hoorweg (25) heeft New York geadopteerd als haar tweede thuis. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Ooit als 14-jarig meisje getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, te zien geweest bij De Wereld Draait Door, opgetreden tijdens het North Sea Jazz Festival, bekende gast bij Radio 6, in de Heineken Music Hall gezongen met het Metropole Orkest en genomineerd voor een Edison. Na die rollercoaster (toen ze het allemaal beu was) besloot ze de kunstacademie te gaan doen en zich volledig op de kunst te storten.

Nu in 2018 is ze terug en slaat ze een compleet nieuwe weg in en brengt ze een gloednieuw album uit met eigen stukken, geschreven door haarzelf door en Raul Midón (samengewerkt met o.a. Stevie Wonder, Herbie Hancock e.a.), wereldwijd bekend als een geweldige songwriter, getalenteerde zanger en gitaar-virtuoos. Op haar nieuwe album wordt ze bijgestaan door de crème de la crème van de Nederlandse jazz-scene: Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Joost Kroon. Ze omschrijft de muziek als indie-jazz met een synth-touch. Kim heeft de plaat zelf geproduceerd, vormgegeven en brengt hem zelf uit op haar eigen label.

Muzikaal gastheer Guus Essers leidt ons door het programma waarbij een samensmelting van alle artiesten van deze middag zeker niet uitgesloten is.

Bericht


  • cover play_circle_filled

    01. Maybe
    Annie

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play